Sono stati giorni intensi quelli che dall' 8 all' 11 Settembre ci hanno visto partecipare come GOLD SPONSOR alla World Distilled Spirits Conference 2014 di Glasgow!
Eventi, incontri, scambi, presentazioni e approfondimenti si sono susseguiti in un contesto di altissimo livello, offrendo ad ogni partecipante reali opportunità di crescita in un settore - quello dell'industria dell'alcool - che sempre più pone nuove sfide e cerca nuove soluzioni.
Grazie di cuore quindi agli organizzatori che hanno permesso a coloro che operano nel settore di incontrarsi e condividere conoscenze ed esperienze.
Quello che segue è una sorta di breve "diario di bordo" che ripercorre e condivide con voi lettori i momenti più salienti - e divertenti! - del contributo portato da Green Engineering.
Parole e immagini per ripercorrere quello che da qualcuno è stato definito "The Italian Job": un mix di rigore e creatività, innovazione e rispetto della tradizione che ha contraddistinto la nostra presenza e definito concretamente cosa intendiamo con il termine eccellenza.
Great days those we spent in Glasgow from 8 to 11 of September as Golden Sponsor of the World Spirits Conference 2014!
Events, meetings, exchanges, talks and studies in a high level framework have offered to each participant the real opportunity of growing in a field - the Spirits Industry - which continuously presents new challenges and looks for new solutions.
Thank you so much to all the organizers - The Insitute of Brewing and Distilling - who have given to all the operators the opportunity of meeting and sharing new experiences.
The following wants to be just a little " logbook" which goes over again the highlights of Green Engineering contribution.
Words and pictures to share with you all the work of our Team (that someone jokinlgly has defined "The Italian Job"!...) : a mix of intellectual rigor and creativeness, innovation and tradition embodying what we really mean when saying "excellence".
LUNEDI' 8 SETTEMBRE, dalle 19,30 - MONDAY, SEPTEMBER 8th, from 19,30
Iniziamo con il Welcome Reception organizzato e offerto proprio da Green Engineering.
Let's start with the Welcome Reception organized and sponsored by Green Engineering
Invitation Card of G.E. at the Welcome Reception of Sept. 8th |
Il Ricevimento di Benvenuto ha voluto celebrare la nuova Casa del Bombay Sapphire a Laverstoke Mill (distillery.bombaysapphire.com) , per cui Green Engineering ha realizzato le due distillerie (India Still House ed Heritage Still House).
Con il Gin Bombay Sapphire proveniente direttamente dai bellissimi alambicchi in rame di Laverstoke Mill forniti da Green Engineering, il nostro Alex ha preparato degli autentici STATE OF THE ART cocktails a tutti i presenti, che potevano scegliere tra NEGRONI, AVIATION, TOM COLLINS and BRAMBLE.... o, volendo, assaggiarli tutti e quattro!!
Alexander Frezza, Finalista Italiano e Secondo Classificato al Bombay Sapphire World's Most Imaginative Bartender, collabora con Green Engineering nella presentazione dei prodotti che provengono da distillerie realizzate da noi. Il contatto diretto e continuativo che Alex ha con i consumatori finali di ogni parte del mondo, ci permette di anticipare tendenze, intuire gusti, "annusare" umori e desideri. Un valore aggiunto, questo, che facilita i nostri Clienti nella nella fase di definizione, branding e marketing del proprio prodotto.
The Welcome Reception wanted to celebrate the Bombay Sapphire House at Laverstoke Mill (distillery.bombaysapphire.com), for whom Green Engineering has realized the distilleries (India Still House and Heritage Still House).
Using the Bombay Sapphire directly coming from the beautiful copper pot stills of Laverstoke Mill supplied by Green Engineering, our Alex has prepared real STATE OF THE ART Cocktails for the guests, who could choose among NEGRONI, AVIATION, TOM COLLINS and BRAMBLE.... or, of course, enjoy all four!!
Alexander Frezza, Italian Finalist and Second Classified of Bombay Sapphire World's Most Imaginative Bartender, cooperates with Green Engineering in the presentation of the products coming from the distilleries realized by GE. Alex is directly in contact with Consumers of all over the World This allows us to anticipate trends, guess tastes, "sniff" desires and moods which effectively facilitate our Clients when defining and branding their final product.
Always a huge crowd of people waiting for special Alex's cocktails..... guess why?!!
Alex preparing the "Tom Collins" , a classic gin cocktail |
GOLF SIMULATOR
F1 DRIVING
CLAY PIGEON
During the evening, the guests and delegates had fun putting them to the test of various games placed in the Ballroom Foyer:
During the evening, the guests and delegates had fun putting them to the test of various games placed in the Ballroom Foyer:
GOLF SIMULATOR
F1 DRIVING
CLAY PIGEON
I migliori classificati si sono aggiudicati premi messi in palio da Green Engineering, che abbiamo consegnato l'ultima sera (e di cui vi parleremo più avanti nel post), alla conclusione della Cena di Gala.
The Best Classified were awarded with prizes from Green Engineering which were distributed at the end of the Gala Dinner of the last evening (we'll talk better of them further in this post!)
MARTEDI' 9 SETTEMBRE - TEUSDAY SEPTEMBER 9th
Lo Stand di Green Engineering, allestito dal giorno prima, è pronto a fare da cornice ad una interessante giornata di lavoro!
The Stand of Green Engineering, prepared the day before, is ready for an interesting working day!
Nuovi contatti da seguire nel prossimo futuro......
New contacts to be followed in the next future ....
....E piacevoli incontri con amici con cui abbiamo a lungo - e proficuamente - lavorato in passato. Come, per esempio, quello avuto con il Sig. David Ward, con il quale abbiamo lavorato negli anni '90, ai tempi del suo incarico come Direttore della Greenwich Distilleries da noi fornita.
.... And pleasant meetings with old friends with whom we cooperated in the past! Like the one, for example, that we have had with Mr. David Ward, with whom we worked together in the nineties, when he was the Director of the Greenwich Distilleries supplied by us.
Nel pomeriggio, c'è stato un ulteriore approfondimento del concetto di sviluppo del prodotto, anche da un punto di vista tecnico.The Best Classified were awarded with prizes from Green Engineering which were distributed at the end of the Gala Dinner of the last evening (we'll talk better of them further in this post!)
It almost seems to drive a real Formula 1!...... |
Our John, after a few cocktails |
MARTEDI' 9 SETTEMBRE - TEUSDAY SEPTEMBER 9th
Lo Stand di Green Engineering, allestito dal giorno prima, è pronto a fare da cornice ad una interessante giornata di lavoro!
The Stand of Green Engineering, prepared the day before, is ready for an interesting working day!
Our booth at WDSC 2014 |
Our ILLY IperEspresso machine - a point of reference for all the Italian delegates and for all the true Italian Espresso enthusiasts |
New contacts to be followed in the next future ....
Our John and Marta working at the Stand |
Richard is wondering if these italian design chairs would stand him for the whole Conference |
....E piacevoli incontri con amici con cui abbiamo a lungo - e proficuamente - lavorato in passato. Come, per esempio, quello avuto con il Sig. David Ward, con il quale abbiamo lavorato negli anni '90, ai tempi del suo incarico come Direttore della Greenwich Distilleries da noi fornita.
.... And pleasant meetings with old friends with whom we cooperated in the past! Like the one, for example, that we have had with Mr. David Ward, with whom we worked together in the nineties, when he was the Director of the Greenwich Distilleries supplied by us.
Mr. David Ward and our Eugenio |
Alex ha infatti guidato un tutored tasting del Bombay Sapphire fornendo spiegazioni dettagliate e illustrando i collegamenti tra una eccellente ingegneria di processo ed un eccellente prodotto finale!
In the afternoon, Alex guided a tutored tasting of the Bombay Sapphire, investingating further the idea of product development assistance that GE gives to their Clients
While tasting, Alex has given detailed explanations and illustrated the connections between an excellent process engineering and an excellent final product!
Our Eugenio and Alex |
Alle 10 di mattina, come da programma, c'è stato l'intervento del nostro Eugenio Macchia che ha illustrato alla Conferenza dei delegati il contributo scientifico di Green Engineering dal titolo "Distillation Surfaces functionalization by CU and TIO2 nanoparticles" ("Funzionalizzazione delle superfici di distillazione con nanoparticelle di rame e titanio").
At ten o' clock, our Eugenio Macchia presented to the Conference of Delegates the scientific contribution of Green Engineering "Distillation Surfaces functionalization by CU and TIO2 nanoparticles".
L'intervento ha riscosso un grande successo ed ha suscitato l'interesse e la curiosità di molti (imprenditori, distillatori, ricercatori, scienziati, studenti, etc) , che hanno successivamente visitato lo Stand per ulteriori informazioni e approfondimenti.
In effetti, Green Engineering è il primo fornitore di impianti di distillazione ad introdurre nanotecnologie per il miglioramento della qualità dei distillati.
L'intensa attività di ricerca portata avanti avanti negli ultimi anni dal proprio Centro di Ricerca, il CREA, in collaborazione con l'Università di Siena, si è concretizzata in un brevetto industriale ed offre adesso la concreta possibilità di aumentare fino a 6 volte la capacità del rame di catturare componenti indesiderati. Questo significa che, grazie alla tecnologia G.E., la superficie di un piatto catturerà la stessa quantità di mercaptani (ed altri componenti indesiderati) di molti piatti in sequenza (fino a 6 piatti, in certe condizioni).
Eugenio's talk has had a great success and aroused the interest and curiosity of many people (entrepreneurs, distillers, researchers, scientists, students, colleagues, etc) who have then visited our stand form more information and details.
As a matter of fact, Green Engineering is the first supplier of distilleries introducing advanced nanotechnologies for the improvement of spirits quality.
Following many years of research on copper in cooperation with its Research Centrre, the CREA (University of Siena), we patented the first nanocopper surface and offer now to all our Cusotmer the real opportunity of increasing up to 6 times the capability of copper to catch undesidered compounds. This means that the surface of 1 tray will catch the same amount of mercaptans(and other undesidered compounds) of many sequential trays (up to 6 trays in certain conditions).
Our Eugenio speaking about nanotechnologies in distillation |
A slide of our presentation about nanocopper technology |
La serata del 10 è stata allietata da un grande evento di intrattenimento organizzato dai nostri amici di Briggs of Burton (Diamond Sponsor) in collaborazione con AB Mauri (Gold Sponsor) all'insegna del divertimento e della valorizzazione dell'autentico spirito Scozzese. Indimenticabile!
The evening was the gladdened by a great entertainement event organized by our firends and colleagues of BRIGGS of Burton,full of fun, glamour and, at the same time, true Scottish Soul!! Unforgettable!
Vintage Bus, Kilt and bagpipes for our Welcome at Brigg's and AB Mauri Reception!! |
GIOVEDI' 11 SETTEMBRE - THURSDAY SEPTEMBER 11th
Un altro giorno di scambi e contatti interessanti.....
....E la sera, Cena di Gala offerta dallo Sponsor Blyth+Blyth (Gold Sponsor) : un evento di estrema piacevolezza che si è concluso con la consegna dei premi da parte di Green Engineering ai vincitori delle competizioni della Welcome Reception.
Another day of exchanges and interesting contacts ....
...And the evening, the Gala Dinner offered by the Sponsor AB Mauri : a very pleasant event. At the end, Green Engineering consigned the prizes to the winners of the Weocome Reception games.
"The Italian Job" ready for the Gala Dinner : John, Eugenio, Annalisa and Marta |